Interior Design, September/October 2010

The W unveils no less than 7 designer models and the results are flawless.

Meichi Peng was incredibly creative with the one-bedroom residence at the W that she was given to transform. Her team reconfigured a long hallway to contain a study with floor to ceiling bookcases on one side, and an unobstructed city view on the other. To facilitate actual work light diffusing roman blinds were fabricated for the unit. The blinds can be used to create just the right amount of ambient light for work, or pulled all the way up can reveal that million dollar view. Rich blacks, oyster whites and dark wood is used in her interior to create a simple sophistication. Peng moved the dining area right up against the unit’s sleek kitchen. By painting the entire backsplash and area surrounding the cabinetry dark to match, the working area of the kitchen visually recedes, allowing the focus to be on the dining. Every detail in the residence is exacting…but never fussy.